Εύκολη συνταγή για τσουρέκι με ελαιόλαδο χωρίς μίξερ

Θα μοσχομυρίσει το σπίτι πορτοκάλι.

Παραδοσιακή συνταγή για αφράτο, μυρωδάτο και μαλακό τσουρέκι για το Πάσχα χωρίς μίξερ και γαλακτομικά!

Υλικά

  • 12 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό, χλιαρό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. σταφίδες, μουσκεμένες σε γλυκό κρασί ή νερό και σουρωμένες
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 κρόκο, για άλειμμα
  • σουσάμι, για διακόσμηση

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved