Συνταγή για να φτιάξετε την κουλούρα της Λαμπρής

Φτιάξτε τη λαμπροκουλούρα ή το λαμπρόψωμο με τη συνταγή του Άκη.

Η λαμπροκουλούρα (ή το λαμπρόψωμο) είναι το πασχαλινό γλυκό ψωμί σε σχήμα κουλούρας με ένα ή περισσότερα κόκκινα αυγά για στολισμό. Ζυμώνεται σύμφωνα με την παράδοση τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο και συνοδεύει το τραπέζι της Ανάστασης ή της Κυριακής του Πάσχα

Υλικά:

  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το ζύμωμα
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 18 γρ. ξηρή μαγιά
  • 550 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 20 γρ. γλυκάνισο

Για το σερβίρισμα

  • σουσάμι
  • 1-2 κόκκινα πασχαλινά αυγά

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved