Συνταγή για να φτιάξετε την κουλούρα της Λαμπρής
Φτιάξτε τη λαμπροκουλούρα ή το λαμπρόψωμο με τη συνταγή του Άκη.
Η λαμπροκουλούρα (ή το λαμπρόψωμο) είναι το πασχαλινό γλυκό ψωμί σε σχήμα κουλούρας με ένα ή περισσότερα κόκκινα αυγά για στολισμό. Ζυμώνεται σύμφωνα με την παράδοση τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο και συνοδεύει το τραπέζι της Ανάστασης ή της Κυριακής του Πάσχα
Υλικά:
- 1 κιλό σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το ζύμωμα
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 18 γρ. ξηρή μαγιά
- 550 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 ml ελαιόλαδο
- 20 γρ. αλάτι
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 20 γρ. γλυκάνισο
Για το σερβίρισμα
- σουσάμι
- 1-2 κόκκινα πασχαλινά αυγά
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com