Δύο εύκολα και υγιεινά γλυκά στο airfryer

Για τους περισσότερους από εμάς, το airfryer έχει γίνει η αγαπημένη μας οικιακή συσκευή. Όχι μόνο μπορούμε να μαγειρέψουμε ό,τι θέλουμε σε λίγο χρόνο, αλλά γλιτώνουμε τα πολλά λάδια, τα πολλά σκεύη και το πολύ καθάρισμα.

Το airfryer δίνει τη λύση για ένα γρήγορο υγιεινό γεύμα χωρίς πολύ κόπο και ακαταστασία στην κουζίνα. Αν, όμως, νομίζατε πως το crispy κοτόπουλο ή οι ζουμερές πατάτες και άλλες παρόμοιες συνταγές είναι οι μόνες που μπορείτε να φτιάξετε σε αυτή τη συσκευή, ξανασκεφτείτε το.

Πέρα από τις αλμυρές παρασκευές, στην φριτέζα αέρος, μπορούμε να φτιάξουμε και πεντανόστιμα γλυκά σε χρόνο dt και οι παρακάτω συνταγές είναι η απόδειξη.

Muffin με κακάο στο airfryer

Η πιο λαχταριστή συνταγή για muffin κακάο με κομμάτια σοκολάτας σε φριτέζα αέρα. Απλά στην προετοιμασία τους, χωρίς μίξερ, που θα γίνουν σίγουρα μια από τις αγαπημένες σας συνταγές για τoν πρωινό καφέ ή τις δύσκολες ώρες της υπογλυκαιμίας!

Υλικά:

  • 210 γρ. φαρίνα
  • 40 γρ. κακάο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 2 τμχ. αυγό
  • 140 γρ. γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Σταγόνες κουβερτούρας

Διαδικασία:

Ξεκινήστε χτυπώντας μαζί το λάδι και τη ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέστε τα αυγά. Συνεχίστε το χτύπημα για 2-3 λεπτά με μίξερ ή με αυγοδάρτη. Ενώ, χτυπάτε το μείγμα προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι, το γάλα, τη βανίλια και το κακάο. Τέλος, ρίξτε και τις σταγόνες κουβερτούρας. Προθερμάνετε το air fryer στους 160 °C. Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε θήκες για μάφιν, σιλικόνης ή τις χάρτινες μια χρήσης. Τις γεμίζετε περίπου μέχρι τη μέση -όχι παραπάνω γιατί θα φουσκώσουν- και ψήνετε στους 160 °C για περίπου 15 λεπτά. Βγάζετε ένα muffin και το τρυπάτε με μαχαίρι. Αν βγει καθαρό από ζύμη, τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι σας, συνεχίζετε το ψήσιμο στους ίδιους βαθμούς για άλλα τρία λεπτά. Βγάζετε τα muffin και πριν τα ξεφορμάρετε τα αφήνετε για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο σας για να κρυώσουν. Προαιρετικά, πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη.

Εύκολο κέικ λεμονιού στο airfryer

Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο και αρωματικό κέικ λεμονιού στο μισό χρόνο από ότι αν το ψήνατε στο φούρνο.

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • 3 αυγά
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 210 γρ. γιαούρτι με μέλι
  • Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Για το γλάσο λεμονιού:

  • 10 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία:

Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ. και στρώστε στη βάση χαρτί ψησίματος. Με ένα μίξερ χειρός, χτυπήσετε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού και το κάρδαμο μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε τα 3 αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε το αλεύρι και το γιαούρτι. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια. Προθερμάνετε το airfryer στους 180°C. Τοποθετήστε τη φόρμα στο καλάθι. Ψήστε για 35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που βάζετε στο κέντρο του κέικ. Αφήστε στην άκρη τη φόρμα για 5 λεπτά ώστε να κρυώσει εντελώς.

Για να φτιάξετε το γλάσο λεμονιού, βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού για να κάνετε μια λεία πάστα.

Βάλτε το κέικ σε πιατέλα, περιχύστε με το γλάσο και πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού για να το σερβίρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved