Γιορτή της Μητέρας: Τούρτα με φράουλες και μασκαρπόνε
Γιορτάστε τη σημερινή ημέρα με μια δροσερή και υπέροχη τούρτα.
Αφράτες στρώσεις από παντεσπάνι με ζουμερές φράουλες και απαλή κρέμα τυριού. Ιδανική για να γιορτάσετε οικογενειακώς τη Γιορτή της Μητέρας.
Υλικά
Για τις φράουλες
- 700 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το παντεσπάνι
- 240 γρ. μαλακό αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 3 ασπράδια
- 3 κρόκους
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 70 γρ. νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Για τη σαντιγί
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 40 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com