Λαχταριστά cheeseburger sliders με σπιτικά ψωμάκια

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν από αυτή τη συνταγή. 

Γεμίστε τα με κιμά, τσένταρ, κέτσαπ και μαγιονέζα, και θα έχετε το απόλυτο finger food.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 170 γρ. γάλα πλήρες, χλιαρό
  • 12 γρ. ξηρή μαγιά
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 7 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο, για το μπολ και το ταψί
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 1-2 κ.σ. σουσάμι, λευκό

Για τη σύνθεση

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 18 φέτες τσένταρ
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαϊντανό, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved