Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να σιροπιάσουμε ένα γλυκό
Ξεκινάμε από τα βασικά. Κάθε γλυκό έχει συγκεκριμένη διαδικασία όσον αφορά το σιρόπιασμά του.
Επιπλέον, εκτός από το βασικό σιρόπι (το οποίο ετοιμάζουμε επιστρατεύοντας απλά νερό και ζάχαρη στις αναλογίες που μας δίνει η εκάστοτε συνταγή) υπάρχουν πολλά ακόμα σιρόπια τα οποία μπορούμε να παρασκευάσουμε: με αλκοόλ ή χωρίς, αρωματισμένα με χυμό ή φλούδες εσπεριδοειδών, με μπαχάρια κ.ο.κ. Στις γραμμές που ακολουθούν, έχω συγκεντρώσει κάποια βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να σταθούμε ούτως ώστε το σιρόπιασμά μας να… πιάσει τόπο.
Όλα ξεκινούν από το σωστό σιρόπι
Αυτό είναι το Α και το Ω για να καταφέρουμε να σιροπιάσουμε σωστά το γλυκό μας θα πρέπει να ετοιμάσουμε ένα σωστό σιρόπι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τηρήσουμε ακριβώς τις αναλογίες των υλικών, αλλά και τον χρόνο τον οποίο θα πρέπει να βράσουμε το σιρόπι μας – μέχρι να λιώσει η ζάχαρη είναι ο κανόνας (πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις). Αυτό επειδή αν το παραβράσουμε, είναι πολύ πιθανό να ζαχαρώσει όταν θα κρυώσει και να μην καταφέρουμε να σιροπιάσουμε το γλυκό μας. Μάλιστα, γι’ αυτόν το λόγο επιστρατεύουμε τον χυμό λεμονιού ή -σε πιο βαριά σιρόπια- την γλυκόζη (πάντα σε αναλογία σύμφωνη με αυτή που μας δίνει η κάθε συνταγή).
Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com