Η καλύτερη συνταγή για σπιτικό γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι είναι αυτή
Με αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού, τραγανό φύλλο και σιρόπι.
Το αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό με τραγανό φύλλο κρούστας και πλούσια κρέμα πορτοκαλιού!
Για το σιρόπι
- 900 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 550 γρ. νερό
- 130 γρ. γλυκόζη
- 1 στικ κανέλα
- 2 γαρίφαλα ολόκληρα
- φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Για την κρέμα
- 2 πορτοκάλια
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 130 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 270 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κύβους
- 4 αυγά, μεσαία
- 1 βανιλίνη
Για τη σύνθεση
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Για το σερβίρισμα
- φλούδες πορτοκαλιού, από το σιρόπι
- 12 γαρίφαλα ολόκληρα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com