Δείτε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε εκλέρ με κρακελίν, μια ιδιαίτερη και πεντανόστιμη παραλλαγή του διάσημου γαλλικού γλυκού με μπισκότα κρακελίν και γέμιση από πραλίνα φουντουκιού!
Υλικά
Για τα κρακελίν
- 110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 110 γρ. καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη ζύμη (βάση)
- 115 γρ. γάλα πλήρες
- 115 γρ. νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 90 γρ. βούτυρο
- 135 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 αυγά, μεσαία (200 γρ.)
Για τη γέμιση
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 400 γρ. μασκαρπόνε
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- φουντούκια, τριμμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com