5 συμβουλές για να ετοιμάσετε τα καλύτερα γλυκά ψυγείου
Τα γλυκά ψυγείου αποτελούν σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, αλλά και μια… μαμαδίστικη πράξη αγάπης η οποία κλείνει μέσα της όλα όσα αναζητάμε μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα.
Στις γραμμές που ακολουθούν, λοιπόν, μοιράζομαι μαζί σας 5 δοκιμασμένες συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα, λαχταριστά, αλλά -προπάντων- ελαφριά γλυκά ψυγείου που φτιάξατε ποτέ.
#1 Γυρίστε την πλάτη στην ηλεκτρική κουζίνα
Μιλάμε για ένα νόστιμο, δροσερό γλυκό ψυγείου. Για να το ετοιμάσουμε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανάψουμε την εστία ή τον φούρνο της κουζίνας μας. Προτού επιλέξουμε μια συνταγή, λοιπόν, ρίχνουμε μια (προσεκτική) ματιά στις παρασκευές που περιλαμβάνει και φροντίζουμε να είναι όλες κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου. Τώρα, αν οπωσδήποτε θέλουμε να ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας γλυκό από το μηδέν φτιάχνοντας τη δική μας λαχταριστή, βελούδινη κρέμα, ε, τότε κάνουμε μια παραχώρηση… Αλλά μόνο τότε ;-)
#2 Μην βιάζεστε
Κακά τα ψέματα… Ενώ (συνήθως) η προετοιμασία ενός γλυκού ψυγείου είναι εύκολη υπόθεση και ολοκληρώνεται σχετικά γρήγορα, ο χρόνος αναμονής κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μιας συνταγής πολλές φορές είναι περισσότερος. Ξέρετε κάτι; Μην κάνετε εκπτώσεις… Δώστε στο γλυκό σας τον χρόνο που χρειάζεται π.χ. μέχρι να σταθεροποιηθούν οι στρώσεις (αυτή, είναι δίχως αμφιβολία η πιο συνηθισμένη αιτία αναμονής) μια και αν δεν το κάνετε, είναι πολύ πιθανό να μην βγουν τόσο ομοιόμορφες και να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις κάτι τέτοιο πολλούς δεν τους χαλάει, αλλά τους αρέσει και πολλές φορές το επιδιώκουν – χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ το οποίο για πολλούς είναι πιο νόστιμο όταν το ζελέ περνάει κάτω από την κρέμα και καλύπτει τα μπισκότα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com