Παγωτό με γεύση μηλόπιτα - Ό,τι πιο εύκολο θα φτιάξετε

Bigstock

Οι υψηλές θερμοκρασίες για να αντιμετωπισθούν θέλουν το παγωτό τους.

Οι ακραίες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού ήρθαν για να μείνουν. Όπως φαίνεται το φετινό καλοκαίρι θα δοκιμάσει τις αντοχές μας και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν εφιαλτική τη μέρα και τη νύχτα μας.

Παγωτό στο πολυμπάγκ για παιδιά

Η λύση εκτός από τα κλιματιστικά και τις βουτιές στη θάλασσα, είναι τα δροσιστικά παγωτά. Μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο σπιτικό παγωτό για όλη την οικογένεια και μάλιστα έχοντας για βοηθούς τα παιδιά που έμειναν στο σπίτι και δεν πήγαν στο σχολείο, τις τελευταίες μέρες τις σχολικής χρονιάς.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο δύσκολο παγωτό, κάθε άλλο. Πρόκειται για ένα παγωτό που έφτιαξα σπίτι μου και σήμερα σας προτείνω να κάνετε το ίδιο.

Μους φράουλας χωρίς αυγά

Ακολουθούν τα υλικά:

  • 1 συσκευασία παγωτό βανίλια (όχι έτοιμο, αλλά συσκευασία που με λίγο γάλα φτιάχνετε μόνες παγωτό βανίλια)
  • 1 κ.τ.σ. κανέλα
  • 1 κούπα τριμμένα μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 μήλα
  • 3 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι βάλτε τα μήλα που θα κόψετε σε λεπτές φέτες, την κανέλα και τη ζάχαρη. Σε μέτρια θερμοκρασία μαγειρέψτε τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μαραθούν τα μήλα.
  2. Μόλις καραμελώσουν και μαλακώσουν τα μήλα, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Φτιάξτε έπειτα με το μίξερ σας το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Αφού το ετοιμάσετε, ρίξτε μέσα τα μήλα και ανακατέψτε με μια μαρίζ απαλά.
  5. Αφού το ετοιμάσετε, πάρτε ένα μεγάλο σκεύος, τάπερ ή μπολ -όπου αποθηκεύσετε το παγωτό σας και ρίξτε λίγο παγωτό στον πάτο του μπολ.
  6. Πασπαλίστε τριμμένο μπισκότο και καλύψτε με το μείγμα ξανά.
  7. Πασπαλίστε με μπισκότα ξανά και αδειάστε έπειτα όλο το παγωτό μέσα στο μπολ.
  8. Πασπαλίστε τέλος με τριμμένο μπισκότο από πάνω την τελευταία στρώση παγωτού, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη ή καπάκι και βάλτε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Το παγωτό σας είναι έτοιμο για να το απολαύσετε και για να σας δροσίσει. Στείλτε μου τυχόν απορίες ή απλά το αποτέλεσμα από το παγωτό που θα φτιάξετε. Ελπίζω να σας αρέσει όσο άρεσε σε εμένα και την οικογένειά μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved