Τα κλασικά γεμιστά κολοκυθάκια με πυκνό αυγολέμονο είναι μία ιδανική συνταγή για καλοκαίρι.
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη σάλτσα
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 700 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κρόκους
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα
- μυρωδικά, φρέσκα
- 1 λεμόνι, σε φέτες
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com