Σπιτικό παγωτό μπακλαβά - Πώς θα το φτιάξετε
Δοκιμάστε το πιο ιδιαίτερο σπιτικό παγωτό με φύλλο κρούστας, καρύδια και μπαχαρικά.
Δείτε βήμα-βήμα πώς να «παντρέψετε» το λατρεμένο σιροπιαστό γλυκό μπακλαβά με το παγωτό.
Υλικά
Για τον μπακλαβά
- 3 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 50 γρ. καρύδια
- 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 50 γρ. μέλι
Για τη σύνθεση
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com