Εύκολη τηγανιά κοτόπουλο με σπιτικά λιαστά ντοματίνια
Το απόλυτο πιάτο για ορεκτικό ή κυρίως.
Δοκιμάστε να φτιάξετε τηγανιά κοτόπουλο και απογειώστέ την με σπιτικά λιαστά ντοματίνια ψημένα στον φούρνο.
Υλικά
Για τα λιαστά ντοματίνια
- 1 κιλό ντοματίνια
- 40 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 10 γρ. φύλλα βασιλικού
- 5 κλ. θυμάρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- σπορέλαιο, για τη συντήρηση
Για την τηγανιά κοτόπουλου
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
- ½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 100 γρ. ντοματίνια, λιαστά
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com