Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή και φτιάξτε το απόλυτο κριθαρότο με μύδια και σαφράν!
Υλικά
Για τα μύδια
- 600 γρ. μύδια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. λευκό κρασί
Για το κριθαρότο
- 350 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 σέλερι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. λευκό κρασί
- 1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 500 γρ. νερό
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- φύλλα κόλιανδρου
- φέτες λάιμ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com