Λαχταριστό κριθαρότο με μύδια και σαφράν

Ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο.

Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή και φτιάξτε το απόλυτο κριθαρότο με μύδια και σαφράν!

Υλικά

Για τα μύδια

  • 600 γρ. μύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. λευκό κρασί

Για το κριθαρότο

  • 350 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. λευκό κρασί
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 500 γρ. νερό
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • φύλλα κόλιανδρου
  • φέτες λάιμ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved