Ελαφρύς μουσακάς με κιμά κόκκινης φακής
Μια λαχταριστή vegan και ελαφριά εκδοχή του κλασικού μουσακά με «κιμά» από φακές.
Δοκίμασε τον μουσακά με κιμά κόκκινης φακής και δεν θα χάσεις.
Υλικά
Για τον κιμά κόκκινης φακής
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
- 40 γρ. πελτέ ντομάτας
- 60 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
- 500 γρ. νερό
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 κύβο λαχανικών
- 230 γρ. φακές κόκκινες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τα λαχανικά
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 2 πατάτες
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 μελιτζάνες
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 3 κολοκυθάκια
Για την μπεσαμέλ
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κύβο λαχανικών
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 900 γρ. ρόφημα σόγιας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com