Με τα λαχανικά του καλοκαιριού φτιάχνουμε την κλασική συνταγή για ρατατούι

Ρατατούι (Ratatouille)  από τον αγαπημένο μας Άκη.

Το Ρατατούι (Ratatouille) είναι ένα διάσημο πιάτο της Γαλλίας και συγκεκριμένα της Προβηγκίας. Έχει ως βάση ψιλοκομμένα λαχανικά όπως μελιτζάνες, κολοκύθια, ντομάτες και πιπεριές μαζί με σάλτσα ντομάτας. Η λέξη ratatouille προέρχεται από το γαλλικό ρήμα “touiller” που σημαίνει ανακατεύω. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια πιο εντυπωσιακή αλλά και light εκδοχή του, με λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες!

Υλικά:

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. βούτυρο, light
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 2 μελιτζάνες, μικρές, 500 γρ.
  • 2 ντομάτες, 550 γρ.
  • 3 κολοκυθάκια, 400 γρ.
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1-2 κλ. θυμάρι
  • 30 γρ. βούτυρο, light
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved