Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ πατάτας για όλη την οικογένεια!
Η πατάτα όπως και να μαγειρευτεί είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων.
Εμείς σας προτείνουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για σουφλέ πατάτας που δεν θα μείνει ούτε κομματάκι!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 1/2 κιλό πατάτες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
• 15-20 φέτες μπεικον (ψιλοκομμένο)
• 1 κρέμα γαλακτός μεσαία ή μεγάλη
• 3/4 κιλού τυρί κίτρινο (τριμμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές όχι πολύ λεπτές και τις τηγανίζουμε (να κρατάνε λίγο). Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
2. Σωτάρουμε καλά το μπεικον με το κρεμμύδι (μη βάλετε λάδι γιατί το μπεικον βγάζει πολύ).
3. Παίρνουμε ένα πήλινο βαθύ και βάζουμε μια στρώση πατάτες, ρίχνουμε μπεικον-κρεμμύδι και λίγο τυρί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και τελειώνουμε με πατάτες.
4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
5. Σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο περιπου 1/2 ωρίτσα και κάτι στους 180ο C. Ανοίγουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό να ροδίσει.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintagespareas.gr