#FoodInfo - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φάβα

Η φάβα έχει συνδυαστεί ιδιαίτερα με το καλοκαίρι και τους καλοκαιρινούς μεζέδες και δε λείπει από κανένα τραπέζι ως βασικό ορεκτικό!

Η παραδοσιακή και αγαπημένη σε όλους φάβα προέρχεται συνήθως από τους σπόρους του φυτού «λαθούρι» που ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων.

Ωστόσο, μπορεί να παρασκευαστεί και από αποξηραμένους, ξεφλουδισμένους και διασπασμένους σπόρους αρακά. Στην Ελλάδα ξεχωρίζει η φάβα Σαντορίνης που είναι προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και η φάβα Φενεού που είναι προϊόν Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved