Μαστιχωτό παγωτό (Dondurma) με 5 υλικά που σίγουρα έχετε ήδη σπίτι σας

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Μαστιχωτό παγωτό (Dondurma) με 5 υλικά που σίγουρα έχετε ήδη σπίτι σας

Tο dondurma είναι διάσημο παγωτό της Τουρκιάς και σημαίνει «παγωμένο». Έχει μαστιχωτή υφή και είναι γνωστό ως «το παγωτό που δεν λιώνει εύκολα» 🍨. Δύο από τα βασικά υλικά της παραδοσιακής συνταγής είναι το κατσικίσιο γάλα και το σαλέπι. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια κοντινή εκδοχή και θα σας ξετρελάνει!

Ήρθε η στιγμή να το ανακαλύψετε φτιάχνοντάς το στο σπίτι με τον πιο εύκολο τρόπο!😉

Υλικά:

  • 1,5 λίτρο γάλα πλήρες
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. σαλέπι, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα

  • χωνάκια παγωτού
  • φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
https://www.instagram.com/reel/C9PqmaVomJ8/

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved