Μαστιχωτό παγωτό (Dondurma) με 5 υλικά που σίγουρα έχετε ήδη σπίτι σας

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Tο dondurma είναι διάσημο παγωτό της Τουρκιάς και σημαίνει «παγωμένο». Έχει μαστιχωτή υφή και είναι γνωστό ως «το παγωτό που δεν λιώνει εύκολα» 🍨. Δύο από τα βασικά υλικά της παραδοσιακής συνταγής είναι το κατσικίσιο γάλα και το σαλέπι. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια κοντινή εκδοχή και θα σας ξετρελάνει!

Ήρθε η στιγμή να το ανακαλύψετε φτιάχνοντάς το στο σπίτι με τον πιο εύκολο τρόπο!😉

Υλικά:

  • 1,5 λίτρο γάλα πλήρες
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. σαλέπι, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα

  • χωνάκια παγωτού
  • φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved