Ακολουθήστε όλα τα βήματα για να πετύχετε την απόλυτη τάρτα ντομάτας με χειροποίητη ζύμη και γέμιση από ψητές ντομάτες, τυρί κρέμα και παρμαζάνα.
Υλικά
Για τις ψητές ντομάτες
- 1 κιλό ντομάτες, μικρές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κλ. θυμάρι
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 αυγά, μεσαία
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη ζύμη
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα και τη φόρμα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 230 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 1 αυγό, μεσαίο
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 300 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα, κομμένα στην μέση
φύλλα βασιλικού - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com