Γρανίτα μπανάνα

Γρανίτες από ώριμες μπανάνες - Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή.

Μαργαρίτα Νικολάου
Γρανίτα μπανάνα
Bigstock

Πολτοποιήστε τις ώριμες μπανάνες και μετατρέψτε τες στις πιο γευστικές και κρεμώδεις γρανίτες με μια απλή μέθοδο. Ένα δροσιστικό και θρεπτικό σνακ για τα παιδιά, ιδανικό για τις μέρες με καύσωνα που θα φτιάξετε σε χρόνο dt.

Η viral συνταγή με το παγωμένο καρπούζι που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

Όσοι και όσες με ακολουθείτε και παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου θα έχετε καταλάβει ότι λατρεύω τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Το καλοκαίρι μου αρέσει να φτιάχνω νέες συνταγές για την οικογένειά μου, ειδικά αν είναι εύκολες και γρήγορες. Κάπως έτσι έφτιαξα και αυτή τη συνταγή και αφού είχε επιτυχία αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Γρανίτες φράουλα - βατόμουρο με 4 υλικά

Νόστιμες γρανίτες μπανάνας με δύο υλικά! Ναι, ναι, με δύο υλικά, χωρίς καθόλου ζάχαρη (τι να την κάνεις άλλωστε τη ζάχαρη αν έχεις μπανάνες). Μπορεί η έφηβη κόρη μου, εγώ και ο σύζυγος μου να τις λατρέψαμε, όμως να ξέρετε ότι είναι ιδανικές για τα νήπια και φυσικά για τα μωράκια που έχουν έντονη οδοντοφυΐα.

granita-mpanana-me-sokolata.jpg

Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε ώριμες μπανάνες και γιαούρτι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη βανίλια, υγρή ή κάψουλα για να δώσετε μια έξτρα γεύση.

Υλικά:

  • 2-3 ώριμες μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε τις γρανίτες:

  • Βάλτε σε ένα δυνατό μπλέντερ το γιαούρτι και τις μπανάνες.
  • Πολτοποιήστε καλά.
  • Μοιράστε το μείγμα σε θήκες για γρανίτες. Αν δεν έχετε θήκες, βάλτε σε μικρά χάρτινα (ή πλαστικά) ποτηράκια μίας χρήσης μαζί με γλωσσοπίεστρα.
  • Παγώστε στην κατάψυξη και απολαύστε κάθε φορά που θέλετε κάτι να δροσιστείτε.

Extra ιδέες:

Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα τις γρανίτες σας μπορείτε να βάλετε μέσα στο μείγμα, μέλι, κακάο σε σκόνη, φιστικοβούτυρο, κομματάκια σοκολάτας, κομματάκια φράουλας και γενικότερα οποιοδήποτε υλικό σας αρέσει.

Γρανίτες βερίκοκο - Πεντανόστιμες και με πολλά οφέλη για τα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved