Παγωτίνια με φυστικοβούτυρο και αλατισμένη καραμέλα από χουρμάδες

Μια συνταγή της Νικολέττας Ράλλη.

Μαργαρίτα Νικολάου
Παγωτίνια με φυστικοβούτυρο και αλατισμένη καραμέλα από χουρμάδες
Bigstock

Η μαμά Νικολέττα, θα μπορούσε να γίνει και food blogger έχοντας στο πλευρό της την κόρη της. Τα τελευταία χρόνια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram εκτός από καθημερινές στιγμές με την κόρη της και τον σύζυγο της, αναρτά βίντεο και φωτογραφίες από γεύματα και συνταγές που ετοιμάζει η ίδια.

Νικολέττα Ράλλη: Ψήνει σπιτική πίτσα στον ξυλόφουρνο

Κάθε ανάρτησή της είναι απολαυστική και μας ανοίγει την όρεξη.

nikoletta-ralli-kori-(9).jpg

instagram @nikolettaralli

Τα παγωτίνια που ετοίμασε η Νικολέττα Ράλλη

Πριν λίγες μέρες η παρουσιάστρια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram συνταγή για νόστιμο και θρεπτικό παγωτό με φυστικοβούτυρο και αλατισμένη καραμέλα από χουρμάδες.

Παγωτό φιστικοβούτυρο με 3 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή

pagotinia-fistikoboutiro.jpg

instagram @nikolettaralli

Για να φτιάξετε και εσείς τη συνταγή της θα χρειαστείτε:

Για το παγωτό:

  • 150 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
  • Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για την αλατισμένη καραμέλα:

  • 7 χουρμάδες
  • Νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επιπλέον υλικά:

  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
  • τριμμένα φιστίκια

Πώς θα φτιάξετε τα παγωτίνια

pagotinia-ralli-nikoletta-sintagi.jpg

instagram @nikolettaralli

  1. Βάλτε σε ένα μπλέντερ (μούλτι) το φυστικοβούτυρο, το γιαουρτι, το μέλι και τη βανίλια.
  2. Πολτοποιήστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Μουλιάστε τους χουρμάδες σε νερό για 3 ώρες.
  4. Βγάλτε τους χουρμάδες από το νερό, βάλτε τους σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε. Προσθέστε λίγο νερό (από αυτό που τους μουλιάζατε) και το αλάτι.
  5. Πολτοποιήστε ξανά καλά και αφήστε στην άκρη.
  6. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  7. Πάρτε τις θήκες για cupcakes (είτε σιλικόνης, είτε μίας χρήσης).
  8. Βάλτε μείγμα από το φυστικοβούτυρο, έπειτα αλατισμένη καραμέλα (από χουρμάδες) τριμμένα φιστίκια και τέλος σκεπάστε με λιωμένη κουβερτούρα.
  9. Βάλτε τα φορμάκια στην κατάψυξη για 2-3 ώρες (μέχρι να παγώσουν καλά) και είναι έτοιμα να τα δοκιμάσετε ή να τα σερβίρετε στην οικογένειά σας.

Όπως και η ίδια η Νικολέττα Ράλλη έγραψε στην ανάρτησή της, «Enjoy😎»

Νικολέττα Ράλλη: Απολαμβάνει τις διακοπές με την οικογένειά της στη Νάξο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved