Κοτόπουλο με χειροποίητη πάστα από κόκκινο κάρι
Η συνταγή αυτή θα σας ξετρελάνει!
Δοκιμάστε να φτιάξετε μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού ασιατικού πιάτου, κοτόπουλο με κάρι.
Υλικά
Για την πάστα κάρι
- ⅓ κ.γ. κουρκουμά
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 1 σκ. σκόρδο
- ½ κρεμμύδι
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 10 γρ. τζίντζερ
- ½ πιπεριά τσίλι
- ¼ ματσάκι κόλιανδρο, μονο τα κοτσάνια
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
Για το κοτόπουλο
- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 150 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- ½ κρεμμύδι
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- πίτες παπαντάμ (papadums)
- ¼ ματσάκι κόλιανδρο, μονο τα φύλλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com