Κοτόπουλο με χειροποίητη πάστα από κόκκινο κάρι

Η συνταγή αυτή θα σας ξετρελάνει!

Δοκιμάστε να φτιάξετε μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού ασιατικού πιάτου, κοτόπουλο με κάρι.

Υλικά

Για την πάστα κάρι

  • ⅓ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κρεμμύδι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • ½ πιπεριά τσίλι
  • ¼ ματσάκι κόλιανδρο, μονο τα κοτσάνια
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας

Για το κοτόπουλο

  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 150 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • ½ κρεμμύδι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • πίτες παπαντάμ (papadums)
  • ¼ ματσάκι κόλιανδρο, μονο τα φύλλα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved