Gazpacho: Πώς θα φτιάξετε την παραδοσιακή κρύα σούπας της Ισπανίας

Ένα δροσερό και καλοκαιρινό φαγητό. 

Gazpacho: Πώς θα φτιάξετε την παραδοσιακή κρύα σούπας της Ισπανίας

Το gazpacho (γκασπάτσο) είναι μια παραδοσιακή κρύα σούπας της Ισπανίας με βάση την ντομάτα ή άλλα ωμά λαχανικά ή φρούτα. Συνηθίζεται να τρώγεται πολύ το καλοκαίρι από τους κατοίκους της Ανδαλουσίας ως δροσιστικό πιάτο.

Ετυμολογικά η λέξη gazpacho προέρχεται από την ένωση της λατινικής λέξης "gaspa", που σημαίνει κατάλοιπο ή θραύσμα, και τη λέξη "atxo" που σημαίνει σούπα στα Μοζαράμπικ. Στη συγκεκριμένη εκδοχή, την απογειώνουμε συνοδεύοντάς τη με ένα ταρτάρ λαχανικών!

Υλικά

Για το ταρτάρ λαχανικών

  • 1 ντομάτα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 αγγούρι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 5 γρ. βασιλικό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σούπα gazpacho

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αγγούρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
  • 5 γρ. δυόσμο, φρέσκο
  • 10 γρ. βασιλικό, φρέσκο
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • λάδι βασιλικού
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved