Καλοκαιρινή τάρτα ντομάτας με χειροποίητη ζύμη

Μια αλμυρή τάρτα ιδανική για καλοκαίρι!

Ακολουθήστε όλα τα βήματα για να πετύχετε την απόλυτη τάρτα ντομάτας με χειροποίητη ζύμη και γέμιση από ψητές ντομάτες, τυρί κρέμα και παρμαζάνα.

Υλικά

Για τις ψητές ντομάτες

  • 1 κιλό ντομάτες, μικρές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα και τη φόρμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 230 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα, κομμένα στην μέση
  • φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved