4 συνταγές με καρπούζι για όλες τις περιστάσεις

Από δροσερό mojito μέχρι μοναδικό steak με καρπούζι, αυτά τα πιάτα υπόσχονται να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο τραπέζι σας.

Το καρπούζι, το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, είναι γεμάτο γεύση και δροσιά και πρωταγωνιστεί σε ποικίλες συνταγές, από ποτά και γλυκά μέχρι πιο πρωτότυπα πιάτα.

Ανακαλύψτε τέσσερις μοναδικές συνταγές που αξιοποιούν τη φρεσκάδα του καρπουζιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1. Mojito

Υλικά (για 2 mojitos)

  • 300 γρ. καρπούζι, μόνο τη σάρκα
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 70 γρ. λευκό ρούμι
  • 150 γρ. σόδα
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • 2 φέτες λάιμ
  • 3-6 φύλλα δυόσμου

2. Steak

Υλικά

  • 2 φέτες καρπούζι (200 γρ. η κάθε μια)
  • 30 γρ. σάλτσα Worcestershire
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • τριμμένη φέτα
  • βαλσάμικο ξίδι
  • ψιλοκομμένο θυμάρι

3. Σορμπέ

Υλικά

  • 1 κιλό καρπούζι, μόνο τη σάρκα
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

4. Γλυκό του κουταλιού

Υλικά

  • 1 μεγάλο καρπούζι
  • χυμό από 1 λεμόνι + 3 κ.σ. έξτρα
  • 900 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε την εκτέλεση καθεμίας συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved