Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κιμά θαλασσινών
Φτιάξτε ζυμαρικά με κιμά θαλασσινών και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.
Ένα καλοκαιρινό πιάτο με ζυμαρικά βίδες και κιμά από χταπόδι, γαρίδες και μύδια.
Υλικά
- 500 γρ. βίδες
- 300 γρ. χταπόδι, βρασμένο
- 300 γρ. μύδια, χωρίς κέλυφος
- 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 10 γρ. βασιλικό, φρέσκο
- 70 γρ. λευκό κρασί
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com