Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κιμά θαλασσινών

Φτιάξτε ζυμαρικά με κιμά θαλασσινών και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Ένα καλοκαιρινό πιάτο με ζυμαρικά βίδες και κιμά από χταπόδι, γαρίδες και μύδια.

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες
  • 300 γρ. χταπόδι, βρασμένο
  • 300 γρ. μύδια, χωρίς κέλυφος
  • 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 10 γρ. βασιλικό, φρέσκο
  • 70 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved