Arancini ή αλλιώς παναρισμένες κροκέτες ρυζιού με ντομάτα

Ίσως λίγο μπελαλίδικα, αλλά πεντανόστιμα και ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιταλία.

Arancini ή αλλιώς παναρισμένες κροκέτες ρυζιού με ντομάτα

Μάθετε πώς να φτιάξετε arancini, το διάσημο ορεκτικό της Ιταλίας, σε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή!

Για τα arancini

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 900 γρ. νερό
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη, ή πάνκο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού

Δείτε τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved