Arancini ή αλλιώς παναρισμένες κροκέτες ρυζιού με ντομάτα

Ίσως λίγο μπελαλίδικα, αλλά πεντανόστιμα και ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιταλία.

Μάθετε πώς να φτιάξετε arancini, το διάσημο ορεκτικό της Ιταλίας, σε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή!

Για τα arancini

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 900 γρ. νερό
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη, ή πάνκο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού

Δείτε τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved