Ρατατούι σε μπρουσκέτες

Δείτε πώς να φτιάξετε το διάσημο γαλλικό μπριάμ ρατατούι (Ratatouille) και σερβίρετέ το πάνω σε μπρουσκέτες ως ορεκτικό!

Ρατατούι σε μπρουσκέτες

Το «Ρατατούι» είναι μία παραδοσιακή γαλλική συνταγή, με λαχανικά και σίγουρα αποτελεί και μια ιδανική πρόταση και για ορεκτικό!

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 600 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 5-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 1 1 μπαγκέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved