Φτιάξτε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή για λαζάνια με κιμά κοτόπουλου! Προσθέστε μια κρεμώδη μπεσαμέλ και θα έχετε το απόλυτο κυρίως πιάτο.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 850 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 15 γρ. βασιλικό, φρέσκο
- 5 γρ. δυόσμο, φρέσκο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 500 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 90 γρ. ηλιέλαιο
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 αυγό, μεσαίο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. λαζάνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, φρέσκο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com