Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και αφράτη μπεσαμέλ

Από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών.

Φτιάξτε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή για λαζάνια με κιμά κοτόπουλου! Προσθέστε μια κρεμώδη μπεσαμέλ και θα έχετε το απόλυτο κυρίως πιάτο.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 850 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 15 γρ. βασιλικό, φρέσκο
  • 5 γρ. δυόσμο, φρέσκο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 90 γρ. ηλιέλαιο
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι, φρέσκο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved