Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Φτιάξτε μπακαλιάρο σαβόρο

Ακολουθεί βήμα - βήμα η συνταγή. 

Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Φτιάξτε μπακαλιάρο σαβόρο

Το σαβόρο είναι μια σάλτσα από ξίδι, αλεύρι, λάδι και σκόρδο, στην οποία συνήθιζαν οι Κύπριοι να συντηρούν τα ψάρια την εποχή που δεν υπήρχαν ψυγεία.

Υλικά

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μπακαλιάρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 200 γρ. μηλόξιδο
  • 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved