Μπακαλιάρος με σάλτσα σαβόρο - Μια σάλτσα με σκόρδο, μηλόξιδο και ντομάτα

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μπακαλιάρο με σάλτσα σαβόρο, που του πάει καταπληκτικά

Μπακαλιάρος με σάλτσα σαβόρο - Μια σάλτσα με σκόρδο, μηλόξιδο και ντομάτα

Το σαβόρο είναι μια σάλτσα από ξίδι, αλεύρι, λάδι και σκόρδο, στην οποία συνήθιζαν οι Κύπριοι να συντηρούν τα ψάρια την εποχή που δεν υπήρχαν ψυγεία. Φτιάξτε μπακαλιάρο σαβόρο για ένα υγιεινό κυρίως γεύμα με ψάρι!

Συστατικά:

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μπακαλιάρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 200 γρ. μηλόξιδο
  • 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved