Φτιάξτε πένες ολικής με σολομό και μπρόκολο που ψήνονται στον φούρνο. Μια διαφορετική μακαρονάδα με ζυμαρικά ολικής άλεσης, φιλέτο σολομού, μπρόκολο, μπεσαμέλ και τραγανή κρούστα.
Υλικά
Για τον σολομό
- 500 γρ. σολομό, φιλέτο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 20 γρ. ηλιέλαιο
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 15 γρ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 αυγό, μεσαίο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την κρούστα
- 70 γρ. ψωμί για τοστ
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. πένες
- 300 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com