Αλμυρή τάρτα με κατσικίσιο τυρί και πράσο
Διαφορετική στη γεύση αλλά τόσο νόστιμη.
Τραγανή τάρτα με πλούσια γέμιση τυριών, μυρωδικών και πράσων. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 40 γρ. καρύδια
- 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
1 κ.γ. θυμάρι - αλάτι
- πιπέρι
- 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 1 αυγό, μεσαίο
- 1 κ.σ. κοφτή νερό
Για τη γέμιση
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πράσα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 20 γρ. καρύδια
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 2 αυγά, μεσαία
- 450 γρ. κατσικίσιο τυρί
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ρόκα
- ντοματίνια
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com