Αλμυρή τάρτα με κατσικίσιο τυρί και πράσο

Νίκη Παπανικολάου

Διαφορετική στη γεύση αλλά τόσο νόστιμη.

Τραγανή τάρτα με πλούσια γέμιση τυριών, μυρωδικών και πράσων. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 40 γρ. καρύδια
  • 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
    1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κ.σ. κοφτή νερό

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 20 γρ. καρύδια
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 450 γρ. κατσικίσιο τυρί

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ρόκα
  • ντοματίνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved