Σπετζοφάι με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι και μετατρέψτε το σε κυρίως γεύμα.

Σπετζοφάι με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Το σπετζοφάι είναι παραδοσιακός μεζές της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας με χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριές και κόκκινη σάλτσα. Υπάρχουν 2 εκδοχές για την προέλευση της λέξης: Σύμφωνα με την πρώτη η λέξη προέρχεται από την ιταλική λέξη spezzatino που σημαίνει κοκκινιστό και τη λέξη φαΐ. Σύμφωνα με τη δεύτερη η λέξη προέρχεται από την αλβανική λέξη spec που σημαίνει πιπεριά και τη λέξη φαΐ.

Yλικά

Για το ρύζι μπασμάτι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σπετζοφάι

  • 400 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι
  • 15 γρ. μαϊντανό, φρέσκο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 100 γρ. νερό
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 100 γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved