Φτιάξτε το πιο αφράτο και νόστιμο σταφιδόψωμο με μαύρες και ξανθές σταφίδες. Δοκιμάστε το σκέτο ή με μέλι και μαρμελάδα για το πρωϊνό σας!
Υλικά
- 200 γρ. μαύρες σταφίδες
- 200 γρ. ξανθές σταφίδες
- 1 λίτρο νερό, καυτό + 190 ml σε θερμοκρασία δωματίου
- 15 γρ. ξηρή μαγιά
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 5 γρ. αλάτι
- 2 κ.γ. κανέλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη, προαιρετικά για πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com