Μαρίνα Ασλάνογλου: Έφτιαξε με τον γιο της υγιεινά cupcakes και πίτα χωρίς γλουτένη

Δύο καλές ιδέες για κολατσιό στο σχολείο.

Μαρίνα Ασλάνογλου: Έφτιαξε με τον γιο της υγιεινά cupcakes και πίτα χωρίς γλουτένη

Το σχολικό κολατσιό συχνά είναι σπαζοκεφαλιά για τις μαμάδες γι΄αυτό και αναζητούν ιδέες εύκολες αλλά και ευφάνταστες.

Πιτάκια στο τηγάνι με τυρί και μυρωδικά - Ό,τι πρέπει για κολατσιό στο σχολείο

Γιατί πόσα τοστ να φάει το παιδί και πόσα κέικ βανίλιας; Το μυστικό είναι ο αυτοσχεδιασμός…

Όπως έκανε η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου.

Μαρίνα Ασλάνογλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο της μετά από καιρό - Της μοιάζει πολύ

Μπήκε στην κουζίνα με τον γιο της και έφτιαξε cupcakes με μπανάνα και κομμάτια σοκολάτας αλλά και πίτα χωρίς γλουτένη με λαχανικά.

cupcakes-marina-aslanoglou.jpg
marina-aslanoglou'.jpg

Πίτα gluten free

Η ίδια χρησιμοποίησε τριμένο κολοκύθι, τριμμένη πατάτα, τριμμένο καρότο, αλεύρι χωρίς γλουτένη και τυρί της προτίμησής σας ( στην συγκεκριμένη πίτα η ηθοποιός πρόσθεσε μοτσαρέλα και παρμεζάνα).

pita-me-trimena-laxanika.jpg

Και οι δύο συνταγές σύμφωνα με την ηθοποιό είναι ένα θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο σνακ.

Η Μαρίνα Ασλάνογλου έδωσε τις ιδέες και εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες συνταγές.

Cupcakes μπανάνας

Υλικά

  • 1 και 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ baking powder
  • ½ κ.γ μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • 125 γρ βούτυρο
  • 4 ώριμες μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε το μίγμα με ένα μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά και τέλος τις μπανάνες και τη βανίλια.
  • Σε μια φόρμα για cupcake τοποθετείτε χαρτάκια για cupcake και τα γεμίζετε με το μίγμα (περίπου τα ¾,για να μην ξεχειλίσουν).
  • Ψήνετε για 25-30 λεπτά περίπου.
  • Όταν κρυώσουν μπορείτε αν θέλετε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή κανέλα.

Πίτα με κολοκύθι και φέτα

Αν πάλι έχετε κολοκυθάκια στο ψυγείο που έχουν μαραθεί, μη τα πετάξετε, τρίψτε τα και φτιάξτε αυτή τη νόστιμη κολοκυθόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη.

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια (ή ένα μεγάλο κολοκύθι)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 3 αυγά
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε:

  • Τρίβετε στον τρίφτη το κολοκύθι, το αλατίζετε ελαφρώς και το στραγγίζετε πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μην έχει το κολοκύθι υγρά γιατί η πίτα θα "αφήσει" υγρά.
  • Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά: το κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη φέτα (σε κομμάτια), το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε το μείγμα, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε την μπατζίνα στους 180 C, για 40 - 45 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved