Πιταράκια Μήλου με χειροποίητο φύλλο

Προσθέστε και αυτή τη συνταγή στη λίστα με ιδέες για κολατσιό στο σχολείο.

Δείτε πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή της Μήλου, τα διάσημα πιταράκια με χειροποίητο φύλλο και γέμιση από φέτα και μυρωδικά!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 350 γρ. φέτα
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. θυμάρι,
  • 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • πετιμέζι
  • δυόσμο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved