Φτιάξτε Halloween γεμιστά για τα παιδιά σας

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με αυτά τα γεμιστά 🎃.

Η αγαπημένη μας περίοδος έφτασε. Ναι, μπορώ να σας πω ότι το Halloween είναι μια γιορτή που από τότε που η κόρη μου ήταν στο νηπιαγωγείο (τώρα πια είναι στην Γ γυμνασίου) τη γιορτάζαμε με κάποιο τρόπο στο σπίτι μας. Μπορεί τη μια φορά να διακοσμούσα το σπίτι με διάφορες κατασκευές και χειροτεχνίες που έφτιαχνα μαζί της, την άλλη έφτιαχνα νόστιμα σνακ, λιχουδιές, μπισκότα και ροφήματα με θέμα το Halloween.

Halloween συνταγή για να μπούμε στον πιο spooky μήνα του φθινοπώρου

Πλέον το Halloween έχει γίνει παράδοση για εμάς και για ακόμη μια φορά θα γιορτάσουμε αυτή την ξενόφερτη γιορτή (που πολύ μας αρέσει).

Γεμιστά Halloween

Σήμερα θα σας προτείνω γεμιστά Halloween. Τα είδα, τα λάτρεψα και θα τα φτιάξω ένα από τα μεσημέρια του Οκτώβρη στο σπίτι μας.

Μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο. Γεμίστε τα γεμιστά με τραχανά, με ρύζι, με κιμά ή με διάφορα τυριά. Ό,τι και αν διαλέξετε, αυτό που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά δεν είναι η γέμιση αλλά ο τρόπος που θα σερβίρετε τις πιπεριές στο πιάτο τους.

Πιπεριές αλά Jack-o'-lantern

Ποιος ήταν ο Τζακ Ο’ Λάντερν 🎃

Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από την Ιρλανδία. Πρόκειται για έναν μύθο που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες όταν έφτασαν στην Αμερική.

Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης, με το όνομα Τζακ, κατάφερε να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον Διάβολο με έναν σταυρό που χάραξε σε ένα δέντρο. Ο Τζακ αρνήθηκε να τον απελευθερώσει μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Η ιστορία θέλει τον Τζάκ να τον αφήνει ελεύθερο μετά τη συμφωνία που έκαναν, να μην τον δεχτεί στην Κόλαση όταν πεθάνει.

Ο Διάβολος πεθαίνοντας ο Τζακ, τήρησε την συμφωνία τους. Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να πάει ούτε στην κόλαση αλλά ούτε και στον παράδεισο, μιας και η ζωή του ήταν γεμάτη με ψέματα και απάτες, ο Τζακ άρχισε να περιπλανιέται με ένα φανάρι που έφτιαξε από κολοκύθα και φλόγα που του έδωσε ο Διάβολος πριν κλείσει τις πύλες της Κόλασης, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.

Σήμερα όλοι σκαλίζουν τρομακτικά (κυρίως) πρόσωπα και διακοσμούν τα σπίτια τους με αυτές τις πορτοκαλί κολοκύθες που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της γιορτής του Halloween

Για να φτιάξετε τις πιπεριές θα χρειαστείτε:

  • Πολύχρωμες πιπεριές (ή μόνο πορτοκαλί)
  • Για τη γέμιση: Μπορείτε να διαλέξετε μία από τις παρακάτω συνταγές
  1. Γεμιστές πιπεριές με τραχανά
  2. Γεμιστά με κιμά
  3. Γεμιστά με κινόα
  4. Γεμιστά με ρύζι (Ορφανά)
  5. Γεμιστές πιπεριές με μανιτάρια
  6. Γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι
  7. Γεμιστές πιπεριές με κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση:

Πάρτε τις πιπεριές σας, πλύντε τις καλά και με ένα μαχαίρι κόψτε μάτια και στόμα σχηματίζοντας το πρόσωπο του Jack-o'-lantern.

Ετοιμάστε τη γέμιση σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής που θα επιλέξετε.

Γεμίστε τις πιπεριές με τη γέμιση και βάλτε σε ταψί.

Ρίξτε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φυσικά ρίξτε μερικές γλυκοπατάτες μέσα αν θέλετε να συνοδεύσετε τα halloween γεμιστά σας.

Ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής που θα επιλέξετε και σερβίρετε τις halloween πιπεριές στα παιδιά σας.

Thank me later για την ιδέα! 🎃

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved