Συνταγές που αποδεικνύουν ότι μια μαμά ξέρει να μαγειρεύει καλύτερα από τον καθένα

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

«Τι να μαγειρέψω σήμερα;», αναρωτιέσαι και εσύ; Ε, τότε φτιάξε μία από τις πιο νόστιμες μαμαδίστικες συνταγές.

Μωρέ ξέρετε κάτι; Όταν η μαμά μαγειρεύει, ακόμη και βιαστικά (γιατί υπάρχουν και εκείνες οι βιαστικές στιγμές) μοιράζεται την αγάπη της. Φτιάχνει τις καλύτερες συνταγές της και κάπως έτσι μένουν οι γεύσεις της ως ανάμνηση στους άλλους τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν ενώ δεν διστάζει να μάθει και στα ίδια της τα παιδιά όλα όσα ξέρει για να φτιάχνουν και εκείνα με τη σειρά τους νόστιμα φαγάκια στις δικές τους οικογένειες.

Τι να μαγειρέψω: 25 εύκολες ιδέες για όταν δεν είσαι σίγουρη τι να φτιάξεις

Το παστίτσιο της μαμάς

Ξεκινάμε ίσως με ένα από τα πιο τοπ φαγάκια που ετοιμάζει μια μαμά με κόπο και πολλά βρώμικα εξαρτήματα. Είναι από τα μπελαλίδικα φαγητά αλλά η γεύση του κάνει ακόμη και τη μαμά που το έφτιαξε να ξεχάσει τον μπελά που έχει.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ο μουσακάς της μαμάς

«Α ρε μάνα», αναφωνούν οι ενήλικοι πια γιοι και κόρες όταν επισκέπτονται τη μαμά την Κυριακή για φαγητό και η κουζίνα μοσχομυρίζει.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Ακόμη ένα φαγητό που η μανούλα φτιάχνει με αγάπη είναι αυτό το νόστιμο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες λαδορίγανη και μπόλικο λεμονάκι.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Σαν τα γιουβαρλάκια της μαμάς δεν έχει

Τα γιουβαρλάκια είναι φαγάκι θαλπωρής. Θα μπορούσαμε να το πούμε και comfort food. Είναι εκείνο το φαγητό που τρελαίνεσαι να βλέπεις στην κατσαρόλα τους χειμερινούς μήνες -και όχι μόνο- και εκείνο το φαγάκι που αναζητάς όταν οι πρώτες ιώσεις χτυπούν την πόρτα.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι πιλάφι... κουπάτο

Πριν μάθουμε τη λέξη food styling η μανούλα είχε καταφέρει να σερβίρει με επιδέξιο τρόπο στο πιάτο το ρύζι πιλάφι. Ένα βουναλάκι στο πιάτο και το κοκκινιστό μοσχαράκι στο πλάι μας έκανε να χαμογελάμε κάθε φορά που το βλέπαμε μπροστά μας. Και το ίδιο κάνουν και τα παιδιά σήμερα εντυπωσιασμένα.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

7 συνταγές, μία για κάθε μέρα της εβδομάδας για να μην ψάχνεις τι να μαγειρέψεις

Τα γεμιστά της μαμάς

Αυτά τα γεμιστά με τις ξεροψημένες ντομάτες και πιπεριές και τις πατάτες στο πλάι είναι ένα φαγητό που όντως μια έμπειρη μαμά μπορεί να τα πετύχει. Και σας το λέω εγώ αυτό που από το 2007 μέχρι και σήμερα που έστησα δικό μου σπιτικό και τα φτιάχνω δεν έχω καταφέρει ούτε μία φορά και το τονίζω ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να έχουν ίδια γεύση. Όσα εντατικά μαθήματα και αν κάνω το καλοκαίρι που θα δω την πεθερά μου να τα ετοιμάζει (μα πώς τα φτιάχνει ρε παιδί μου) δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρω ποτέ να τα φτιάξω έτσι όπως θέλω.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Μακαρόνια με κιμά

Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το εδώ το φαγάκι. Τι να πει κανείς για το κλασικό μαμαδίστικο φαγάκι που δεν αρνείται κανείς ή για να το θέσω πιο σωστά -που δεν ξινίζει τη μούρη του κανείς- όταν το βλέπει μέσα στο πιάτο του. Είναι από εκείνες τις συνταγές που τα παιδιά μπορεί να ζητήσουν και δεύτερο πιάτο.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Φασολάκια

Ακόμη και τα φασολάκια έχουν τη χάρη τους και μια μαμά μπορεί να καταφέρει τα παιδιά της να τα φάνε. Δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο από ένα λαδερό της μαμάς.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Κέικ της μαμάς

Ε μη μου πείτε ότι το κέικ δεν σας φέρνει στο μυαλό σας τη δική σας μαμά γιατί θα ψεύδεστε. Είναι το πρώτο γλυκό και εκείνο το γλυκό που μια μαμά ξέρει απ' έξω και μπορεί να το φτιάξει με κλειστά μάτια και μάλιστα σε χρόνο dt.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Βραδινό γεύμα: Ιδέες και συνταγές για όλη την εβδομάδα

Γιουβέτσι

Ακόμη ένα φαγητό που χρειάζεται ιδιαίτερο μαμαδίστικο ταλέντο. Μια μαμά ξέρει πότε θα βάλει το κριθαράκι στο ταψί και πότε θα το βγάλει ώστε να μην λασπώσει, να μην ρουφήξει όλο το ζουμάκι, σερβίροντάς το τέλειο στο πιάτο.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Κεφτεδάκια

Ακόμη μία συνταγή που προσωπικά δεν έχω καταφέρει να φτιάξω όπως έφτιαχνε η γιαγιά μου, η μαμά μου ή η πεθερά μου. Θες λίγο ο φρέσκος μαϊντανός; Θες το κρεμμύδι που το έκοβαν στο χέρι; Είναι ένα φαγάκι που μια μαμά το πετυχαίνει και το ζητάς ξανά και ξανά - Συνοδεύστε το με τηγανιτές πατάτες.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Σουτζουκάκια

Μπορεί κάποια παιδιά να μην συμπαθούν ιδιαίτερα τις κόκκινες σάλτσες (όπως η κόρη μου) όμως τα σουτζουκάκια τα λατρεύουν. Είναι ένα από τα τοπ μαμαδίστικα φαγάκια που όλη η νοστιμιά κρύβεται στον συνδυασμό των μπαχαρικών.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Τυροπιτάκια

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τα τυροπιτάκια της μαμάς και ενθουσιάζονται όταν τα βλέπουν στο ταπεράκι του σχολείου ή στο απογευματινό τους. Οι συνταγές πολλές αλλά εκείνη με το γιαούρτι στη ζύμη η καλύτερη.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ψαρόσουπα

πηγή: Nikoletta Ralli instagram

Η σπιτική συνταγή της μαμάς κάνει αυτό το φαγητό μία από τις καλύτερες σούπες. Αφήστε που είναι από τις πρώτες σούπες που έρχεται σε επαφή μια νέα μαμά. Ο παιδίατρος ζητά ψαρόσουπες και κάπως έτσι μια μαμά βάζει όλη της την αγάπη για να φτιάξει το πιο νόστιμο φαγάκι για το μωρό της. Σέλινο, πατάτες και καρότα απογειώνουν ακόμη περισσότερο την μαμαδίστικη ψαρόσουπα.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Μπισκότα

Βουτυρένια μπισκότα που μονο μια μαμά μπορεί να φτιάξει με επιτυχία και φυσικά με τη βοήθεια του ή των παιδιών της.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Λουκουμάδες

Για το τέλος άφησα τους λουκουμάδες. Είναι το γλυκό που μια μαμά επίσης φτιάχνει με αγάπη για τα παιδιά της ένα χαλαρό απόγευμα. Το σπίτι μυρίζει μέλι και κανέλα και όλοι βουτούν για να προλάβουν να φάνε τους περισσότερους.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved