Δείτε πώς να φτιάξετε πανεύκολα το πιο αφράτο και πορτοκαλένιο κέικ που φτιάχνεται όχι από χυμό πορτοκαλιού αλλά από ολόκληρο πορτοκάλι. Ένα τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι!
Υλικά
- 1 πορτοκάλι, 250 γρ. με τη φλούδα
- 3 αυγά, μεσαία
- 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. γάλα πλήρες
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com