Αφράτο κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι
Από τα αγαπημένα κέικ μικρών και μεγάλων.
Δείτε πώς να φτιάξετε πανεύκολα το πιο αφράτο και πορτοκαλένιο κέικ που φτιάχνεται όχι από χυμό πορτοκαλιού αλλά από ολόκληρο πορτοκάλι. Ένα τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι!
Υλικά
- 1 πορτοκάλι, 250 γρ. με τη φλούδα
- 3 αυγά, μεσαία
- 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. γάλα πλήρες
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com