7 kid-friendly συνταγές για να χρησιμοποιήσετε τον πουρέ κολοκύθας εκτός από την κολοκυθόσουπα

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Κολοκύθα: Σούπερ υγιεινή, σούπερ θρεπτική και φυσικά αρκετοί τρόποι να τη σερβίρετε στα παιδιά σας.

Η εποχή της κολοκύθας έρχεται με την έλευση του φθινοπώρου και τα πρώτα κρύα. Μπορεί τα «κρύα» να μην τα έχουμε δει και ακόμη να φοράμε κοντομάνικα, όμως το φθινόπωρο βρίσκεται το ίδιο και οι πορτοκαλί αυτές κολοκύθες που περιμένουν πώς και πώς να σερβίρουμε στην οικογένειά μας.

Μπισκότα γλυκιάς κολοκύθας με 5 υλικά

Ποιες συνταγές έρχονται στο μυαλό σας όταν ακούτε τη λέξη: κολοκύθα; Σίγουρα η βελουτέ σούπα κολοκύθας και η γλυκιά κολοκυθόπιτα. Κι όμως υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε έτοιμο συσκευασμένο πουρέ κολοκύθας, είτε φρέσκο που θα φτιάξετε στο σπίτι σας.

Δεν θα αναφερθώ στη διατροφική αξία της κολοκύθας, ούτε στο τι προσφέρει στα παιδιά. Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν και μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες εδώ και εδώ.

7 kid-friendly συνταγές με πουρέ κολοκύθας που θα λατρέψουν τα παιδιά

Βάφλες κολοκύθας

Φτιάξτε ένα υπέροχο πρωινό στα παιδιά σας. Φτιάξτε νόστιμες βάφλες και συνοδεύστε τις με βούτυρο και μέλι.

Δείτε εδώ τη συνταγή.

Smoothie με κολοκύθα

Βάλτε σε ένα μπλέντερ πουρέ κολοκύθας, 1 ώριμη μπανάνα, γάλα καρύδας, πάγο και μια πρέζα κανέλα. Πολτοποιήστε και φτιάξτε ένα κρεμώδες και θρεπτικό smoothie για τα παιδιά σας. Ένας έξυπνος τρόπος να φάνε τα παιδιά σας την κολοκύθα αν δεν την συμπαθούν και τόσο.

Η καλύτερη συνταγή για βουτυρόκρεμα κολοκύθας είναι αυτή

Mac 'n' cheese κολοκύθας

Αναβαθμίστε τα κλασικά mac 'n' cheese ανακατεύοντας ½ έως 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας στο αγαπημένο μείγμα του παιδιού σας. Τα παιδιά σας θα ζητούν δεύτερο πιάτο και εσείς θα χαμογελάτε που τα παιδιά σας λαμβάνουν βιταμίνη Α και φυτικές ίνες χωρίς γκρίνια.

Αν δεν έχετε συνταγή για Mac 'n' cheese φτιάξτε αυτή και απλά προσθέστε πουρέ κολοκύθας.

Ενεργειακά τρουφάκια με κολοκύθα

Φτιάξτε υγιεινά σνακ αναμειγνύοντας πουρέ κολοκύθας με βρώμη, μέλι και πασπαλισμένα κομματάκια σοκολάτας. Τυλίξτε τα σε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς και έχετε μια νόστιμη και δυναμωτική λιχουδιά για τα σχολικά γεύματα ή τα σνακ μετά το σχολείο.

Muffin με γλυκιά κολοκύθα

Τα μάφινς κολοκύθας είναι μια αγαπημένη λιχουδιά για τα παιδιά και ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κρυφά μερικά λαχανικά. Χρησιμοποιήστε πουρέ κολοκύθας για να διατηρήσετε τα μάφινς υγρά και γευστικά και προσθέστε μερικές σταφίδες ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς αν θέλετε λίγη επιπλέον υφή.

Φθινοπωρινό pumpkin pie smoothie για να ενίσχυση ανοσοποιητικού όλης της οικογένειας

Σπιτικές κρέπες

Στο παρελθόν σας είχαμε δώσει μια συνταγή και την ίδια συνταγή θα σας προτείνουμε και τώρα. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ριζότο κολοκύθας

Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή ριζότου με κολοκύθα. Τα μικρά σας θα εκπλαγούν από την πλούσια, βελούδινη γεύση και εσείς θα λατρέψετε τις επιπλέον βιταμίνες που θα πάρουν. Για να μην ψάχνετε για συνταγή σας έχουμε εμείς μία. Βρείτε τη εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved