Χαλβάς από σιμιγδάλι
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι μία λιχουδιά για τα παιδιά που τρώγεται όλες τις ώρες και είναι πολύ εύκολος αλλά και ανέξοδος
Υλικά
- 1 ½ ποτήρι σιμιγδάλι
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ½ ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κλοναράκι κανέλλα
- 1 φλούδα λεμόνι
- Σταφίδες και αμύγδαλα προαιρετικά
Εκτέλεση
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνετε το σιμιγδάλι. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε τα 3 ποτήρια νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τη φλούδα λεμόνι. Αφήνετε να βράσει. Στο μεταξύ ανακατεύετε συνεχώς –σε χαμηλή φωτιά- το σιμιγδάλι με το λάδι ώσπου να ροδίσει. Όταν αυτό γίνει βγάζετε από τη φωτιά και περιμένετε λίγο να κρυώσει το σιρόπι που έχετε φτιάξει. Ξαναβάζετε στο μάτι της κουζίνας και αρχίζετε να ανακατεύετε ενώ ρίχνετε το σιρόπι. Όταν αρχίσει να πήζει ανακατεύετε πιο έντονα ώστε να απορροφήσει όλα τα υγρά το σιμιγδάλι. Μέσα σε πέντε λεπτά το γλυκό σας είναι έτοιμο. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα και σταφίδες. Το μείγμα το βάζετε σε φόρμα και όταν αρχίσει να κρυώνει γυρνάτε την φόρμα ανάποδα και το γλυκό σας είναι έτοιμο.