Ζυμαρικά με κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές
Μία νόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συνταγή για μεσογειακά ζυμαρικά με κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές. Διαλέξτε τα ζυμαρικά που σας αρέσουν και απολαύστε το πιο νόστιμο πιάτο.
Υλικά
- 400 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300 γρ. κολοκυθάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. ντοματίνια
- 60 γρ. λευκό κρασί
- 200 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας, προαιρετικά
- 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
- 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
- 30-50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
Για το σερβίρισμα
- φέτα, τριμμένη
- φύλλα βασιλικού
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com