Πατσαβουρόπιτα με κολοκύθα, σταφίδες και καρύδια

Ένα τέλειο φθινοπωρινό γλυκό για όλη την οικογένεια.

Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη πατσαβουρόπιτα με κολοκύθα, σταφίδες, καρύδια και μπαχαρικά!

Υλικά

  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 1 κιλό κολοκύθα, με τη φλούδα χωρίς σπόρια
  • 120 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 120 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ελαιόλαδο, για το ταψί

Για το σερβίρισμα

  • άχνη ζάχαρη
  • κανέλα
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved